Kinnitatud juhatuse liige Olga Teterez poolt 01.11.2024, Tallinn

1.Õppekava nimetus:
Abikelner (koos 3. taseme eksamiks ettevalmistusega)

2.Õppekavarühm ja õppekava koostamise alus

Õppekavarühm:
Majutamine ja toitlustamine.

Õppekava koostamise alus:
3. taseme abikelneri kutsestandardi kompetentsid B.2.1 – B.2.2 ja B.2.3.

3.Eesmärk ja õpiväljundid

Eesmärk:
Koolituse läbinu saab töötada toitlustusteenust pakkuvas ettevõttes nagu (restoran, kohvik, pubi, ööklubi, klubi jm). Oma töös lähtub ta klientide vajadustest ja soovidest ning tegutseb ja käitub vastavalt eetilistele, esteetilistele ja muudele sotsiaalselt heaks kiidetud normidele.

Õpiväljundid:
Koolituse lõpuks õppija:

 planeerib tööaja vastavalt töögraafikule;

 valmistab ette oma töökoha, varustab selle vajalike töövahenditega ja hoiab oma töökoha korras vastavalt etteantud juhistele;

 täpsustab menüüd ja päevapakkumisi;

 puhastab ning korrastab ruume vastavalt puhastusplaanile;

 peseb vajadusel nõusid ja vajalikke tarvikuid vastavalt etteantud juhistele;

 valmistab ette lauakatmisvahendid ja teeb eelkatte vastavalt etteantud juhistele;

 abistab kelnerit teenindusprotsessi ettevalmistamisel, seades valmis serveerimiseks vajalikud vahendid;

 abistab kelnerit teenindusprotsessi jooksul toitude ja jookide serveerimisel;

 valmistab juhendamisel meeskonna liikmena menüüsolevaid toite ja jooke;

 teenindab toitlustusettevõttes, lähtudes kleinditeeninduse heast tavast.

Moodulitesse on integreeritud järgmised võtmepädevusi arendavad teemad: erialane eesti keel, erialane inglise keel, erialane matemaatika.

4.Sihtgrupp ja õppe alustamise tingimused

Sihtgrupp: Teeninduse valdkonnas töötavad või tööd alustavad inimesed, kes soovivad omandada toidu ja joogi serveerimiseks vajalikke baasteadmisi ja -oskusi.

Õppe alustamise tingimused: puuduvad.

5. Õppe maht, õppe ülesehitus, õppekeskkond ja õppevahendid

Õppe maht ja ülesehitus:
Koolituse kogumaht on 160 ak. tundi, millest 96 ak. tundi auditoorset tööd, 24 ak. tundi iseseisvat tööd ja 40 ak. tundi praktikat ettevõttes.

Õppekeskkond:
Koolitus toimub aadressil Vabaduse väljak 2, Tallinn. Koolitusklassid vastavad tervisekaitse nõuetele. Igale koolitusel osalejale tagatakse kohvipaus. Koolitusel on võimalik kasutada toimivat internetiühendust. Osalejatele on koolituskeskuse poolt tagatud töövahendid.

6. Õppeprotsessi kirjeldus, sh õppe sisu, õppemeetodid ja -materjalid

7. Hindamine ehk õppe lõpetamise tingimused
8. Väljastatavad dokumendid
Õpiväljundid omandanud ning hindamiseläbinud õppijale väljastatakse tunnistus. Hindamisel mitteosalenud või hindamist mitteläbinud õppijaleväljastatakse tõend koolitusel osalemise ja läbitudteemade kohta.

9. Koolitaja kvalifikatsioon
Kelneri haridus,töökogemus kelnerina ning täiskasvanute koolitamise kogemus.

Made on
Tilda